İletişimin önemli bir konu olduğu konusunda hepimizin hemfikir olduğunu düşünüyorum. En eski tarih sayfalarından günümüze, iletişim konusunda sürekli olarak araştırmalar yapılmakta, yöntemler üzerine fikirler paylaşılmaktadır. Gündelik yaşantımız başta olmak üzere, eğitim ve iş hayatımızda doğru iletişimi sağlamak için önerilere kulak veriyor, çeşitli yöntemleri deniyoruz. İletişime dikkat etmemizin temel sebebi, kendimizi doğru şekilde ifade edebilmeyi başarmak, aynı zamanda karşımızda ki insanı veya insanları etkilemek. Son okuduğum İletişim Kitabı tamda yukarıda değindiğim konuyu incelemiş.

Mikael Krogerus ve Roman Tschappeler tarafından kaleme alınınan, “Doğru iletişim için 44 fikir” sloganıyla okuyucuyla buluşan kitap  The Kitap Yayınları tarafından yayınlanmaktadır. Kitabın arka kapağında üçüncü paragrafta; İster Ceo olun isterse de yolun başında bir acemi, ya da sadece evdeki ilişkilerinizi geliştirmek istiyor olun, bu zekice görselleştirilmiş ve yoğunlaştırılmış rehber, iletişim becerilerinizi geliştirmenize ve hayatta anlamlı bağlantılar kurmanıza yardım edecek. Okurken attığınız kahkalar da cabası.” şeklinde bir açıklama yer alıyor.

Kitabın kahkaha attıran kısmıyla karşılaştığımı söyleyemem ama paylaşılan bilgilerin kısa ve öz tutulması okurken beni hiç sıkmadı. Kitap genel olarak iletişim konusunda var olan bilgileri derleyerek bizler ile paylaşıyor. Öneriler ve fikirler 44 ana başlık üzerinden paylaşılmış. Bölümler arasına yerleştirilmiş olan grafik çalışmaları güzel düşünülmüş ama baskı nedeniylemidir bilemem, uygulamada pekte istenilen etkiyi göstermediğini düşünüyorum. İletişim ile ilgili tüyolar ve bilgilerin işinize yarayabileceğini söyleyebilirim. Okunabilecekler listesine eklenebilir. Son olarak; kitabı okuduysanız veya okuduktan sonra yorum kısmında düşüncelerinizi benimle paylaşabilirsiniz.

Altınız Çizdiklerim:

  • Sorunlu insanları düzeltmek yerine, güçlü çocuklar yetiştirmek daha kolaydır. Frederick Douglass – sayfa 135

Kategori: