Yazma, son dönemlerde birçok insanın hayatında hobi olarak yerini almış durumda. Her konuda olduğu gibi yazmayla ilgili de bir çok kulaktan dolma bilgiler mevcut. Bilgi kirliliğinin yoğun olduğu bu dönemlerde, teknolojiyle birlikte hayatımıza giren bir kavram daha var. Blog Yazma… Blog yazma tam olarak nedir, ne değildir gibi soruların cevaplarını birlikte bulabilmemiz için konuyla ilgili farklı yazılar paylaşmaya devam edeceğim. Ama önce konuyla ilgili düşüncelerimi ve benim yaşadığım süreçleri paylaşmak istiyorum.

Lise dönemlerimde sürekli olarak boş bulduğum defterlere şiirler yazardım. Canım çok sıkıldığı zamanlarda, genellikle beyaz sayfalara bir şeyler yazarken buluyordum kendimi. Tabi yazmaya başladığım dönemlerde, sesimi duyuracağım platformlar yoktu. Tek tük çıkarılan dergilerde yayınlanacağını umut ederek gönderdiğimiz yazılarımızdan hiçbir zaman istediğimiz haberi alamadık.

Her alanda olduğu gibi, teknolojinin gelişmesi, yazım dünyasında da ciddi değişikliklere neden oldu.Artık yazılanların okuyucuyla buluşması için günlerce, aylarca bekleme gereksinimi ortadan kalktı.Gizli saklı karaladığımız beyaz kağıtlar ve günlüklerimizin dijital hale dönüşmesinin temeli 1997 yıllarına dayanmaktadır. İnternetin hayatımızın her noktasında yayılmasıyla birlikte yazma sektörü tekrar yükselmeye başladı. Özellikle Google gibi bilişim şirketlerinin girişimiyle kurulan platformlar “Blog” kavramıyla daha fazla içli dışlı olmamızı sağladı.

Nedir Blog ?

Blog, web günlüğü anlamına gelmektedir. Yani,defterlerde tuttuğumuz günlüklerimizin, dijital haline blog deniyor. Blog yazarlarına ise blogger veya blogcu deniyor. Az önce yukarıda  bahsettiğim gibi, blogun temelleri 1997 yıllarına kadar dayanmaktadır.Ancak; bizim aktif olarak kullanmaya başladığımız yıllar 2003 yıllarına tekabül etmektedir.

Ücretsiz olarak, hizmet sunan blog platformları (Google blogger,Worpdress gibi) sayesinde yazdığınız bir yazıyı milyonlarca kişiyle paylaşabilirsiniz. Blog yazma,süreklilik getiren ve disiplin isteyen bir iştir. Okuyucu kitlenizin oluşması için birazda zaman ihtiyacınız var. Yazdıklarınızı tek tıkla milyonlarca kişiyle paylaşmadan önce, kendinize bir rota belirleyin ve o rotada seyretmek için adımlar atın.

Benim rotam,sürekli okuma ve analiz etmektir. Sürekli okuyor, araştırıyor, kendi fikirlerimi de katarak, yeniden yorumluyorum. Özellikle farklı blog yazarlarını da yakından takip ediyorum.Farklı deneyimlere şahit olmak, sizin deneyiminizi daha da kaliteli kılacaktır. Rotanızı belirlemeniz, blogunuz için ilk adım olduktan sonra, şekillenmesi için kendinize biraz daha zaman verin.

Blog ile para kazanılabilir mi? Daha etkili Blog yazmak için neler yapmalı? Nereden başlamam gerekiyor? gibi bir çok soruların cevaplarını farklı yazılarımla vermeye çalışacağım.

Sizde blog açmak istiyor musunuz? Blog yazma konusunda aklınıza takılan kısımlar var mı? görüşlerini ve sorularınızı, yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Kategori: